søndag, februar 21, 2010

Sitteunderlag

Jeg er ikke alene om å strikke og tove sitteunderlag. I det siste har jeg stått på for å få ferdig nok til hele familien før vinterferien. Nå har vi faktisk fire stykker, og selv om det egentlig ikke er nok (jeg skulle helst hatt en stabel liggende fast på hytta, samt et til hver av oss her hjemme), så berger vi iallfall gjennom vinterferien nå.

Jeg var skikkelig lat da jeg skulle ta bilde av sitteunderlagene. Jeg la dem bare på stuegolvet. Så kan man jo si jeg får vist fram det og. Det ble lagt nytt golv i stua i forbindelse med at det ble gravd ut kjeller og satt opp ny grunnmur på hele huset på 50-tallet. Vi har ikke gjort noe med stuegolvet enda (annet enn å vaske det i ny og ne), men har tenkt å male det. Snart. Helst før jul i fjor.

Vel. Det første sitteunderlaget jeg strikket var av restegarn. Jeg hadde en periode hvor jeg strikket og tovet barnevotter for noen år siden, og det ble sitteunderlag av restegarnet. Alt sammen. Et langt sitteunderlag hvor det til nød er plass til to barn:


Det neste sitteunderlaget jeg viser fram har minstemann laget selv, i barnehagen. Jeg synes det er så flott at de lager ordentlige, brukbare ting:


Dette røde med grå striper gjorde jeg ferdig i morges. Det er strikket i dobbelt ullteppegarn på rundpinne nr 6. Jeg la opp 160 masker og strikket rundt til arbeidet målte 56 cm, strikket to og to masker sammen på toppen før jeg felte av, og heklet sidene sammen i bunnen. Det er det første sitteunderlaget av denne typen jeg har strikket, og jeg er svak for muligheten til å strikke mønstere. Nå drømmer jeg om sitteunderlag med mariusgensermønster.


Det siste sitteunderlaget er strikket som det første, med tykt garn til toving på tykke pinner. 8 eller 9 eller deromkring. Hvor mange masker jeg la opp? Tja, si det. 60? Jeg brukte iallfall 5 (eller var det 6?) nøster fritidsgarn:

Her er de, stablet oppå hverandre, klare til bruk. Iallfall hvis en ser bort fra at det røde og det blå fortsatt er fuktige etter tovingen:

Men det gjør jo ikke noe, det er enda noen dager igjen til familien er fulltallig.

4 kommentarer:

helenes hus sa...

Så fine! Jeg likte det sønnen har laget i barnehagen aller best - jeg er helt enig med deg i at det er fint når de lager brukbare, fine ting, istedet for rare ting av doruller. jeg hadde en tovedillaperiode for et par år siden, og nå fikk jeg lyst til å finne frem strikkepinnene igjen.
Headeren din er forresten kjempefin!!

Sulvis sa...

Er enig med hun over her! Kjempefine underlag, - og gulv. Jeg synes ikke du var skikkelig lat, jeg synes tvert imot at du var effektiv som gjorde det på den måten. Og veldig fin header!

Men du, jeg ser du har den såkalte mobilbloggen min i bloggrullen din. Fikk du ikke lagt inn den ordentlige bloggen min? Eller vil du ikke ha meg der? HYL!

Der solen alltid skinner sa...

Kjempefine! Jeg likte det rosa og det sønnen i huset har laget best!

det lange hvite huset sa...

Sier du det Sulvis? Huff, nei, det er en glipp som jeg må se om jeg kan få rettet oppi.