onsdag, februar 10, 2010

Gjenlesing og soverom.

I fjor leste jeg mange bøker. Så langt i år har det ikke blitt fullt så mange, men mange nok til at det går an å begynne på en liste. Here goes.

1. Amtmandens døtre av Camilla Collett.
2. Familien på Gilje av Jonas Lie

Jepp, jeg er på klassikerkjøret. Etter å ha lest side opp og side ned om kvinner med begrensede valgmuligheter fant jeg det for godt å lese en av fjorårets desiderte favoritter om igjen, nemlig "Guernsey Forening for Litteratur og Potetskrellpai" av Mary Anne Shaffer. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å lese den om igjen før jeg fikk tak i den engelske originalversjonen, men fristelsen ble for stor.

Velvel. Jeg har snart lest 3 romaner i år, med andre ord. Jeg har mange bøker jeg skulle lest, og noen av dem ligger "på vent" i nattbordshylla mi:

Sammen med diverse småtteri.

Et favorittsmykke for eksempel.

Rett skal være rett, et par av disse bøkene har jeg allerede lest. Gjenlesingsfavoritten ligger på toppen. Den som laget omslaget til denne boka visste hva han eller hun holdt på med.

En sånn nydelig rygg får det til å krible i de bokelskende fingrene mine.

Dette bildet glemte jeg visst å snu. Det jeg tenkte dere skulle få lese er et sitat som er å finne i omslaget på boka mi: "Egentlig er dette en roman som virkelig bør nytes, men jeg slukte den i et eneste stort jafs - jeg skulle gjerne sett den som greier å legge den fra seg." Første gangen jeg leste boken nøt jeg den som en sulten hund nyter en pølsebit. Denne andre gangen nyter jeg den som en unge nyter lørdagsgodtet. Jeg tror nok jeg må lese den enda flere ganger...


Vel. Når jeg ligger der i senga og leser til langt på natt så har jeg dette bildet på veggen over meg. Plakaten av taket i det Sixtinske Kapell kjøpte jeg på studietur på midten av nittitallet, og jeg fikk den rammet inn da jeg kom hjem. Ikke enkel å finne plass til på veggen den rammen her! Over sengen henger den ganske godt, det ville vært nakent uten.


Vi har en ganske spesiell seng som jeg skal vise flere bilder av senere. På bildet over vises nattbordhylla mi og en del av åpningen på sengens langside. Vi bor i et gammelt hus, og soverommet vårt er det største rommet i andre etasje. Golvet sviktet ganske mye, så det er stivet av ved hjelp av to stenger som går fra taket i stua og opp til golvet på mørkloftet, midt i rommet. Mannen i huset snekret derfor en himmelseng hvor stålstengene er bygget inn i foten på senga. På hver side av senga er innebygde klesskap (foreløpig kun med forheng, ikke dører) hvor disse nattbordhyllene er felt inn.

2 kommentarer:

Sulvis sa...

Har jeg sagt at jeg er storforelsket i huset deres? Digger natthyllen din!

det lange hvite huset sa...

Bare vent til jeg skal blogge gjesterommet, kanskje jeg klarer å lokke deg hit Sulvis? :)