onsdag, januar 13, 2010

The Great Gatsby

I kveld har jeg hatt sofaen for meg selv. Jeg har sett filmen The Great Gatsby fra 1974. Boken leste jeg før jul. Den forekom meg litt svevende og jeg fikk liksom ikke helt tak i den. Jeg ble tipset om et essay skrevet av Siri Hustvedt som heter Gatsby's Glasses. Hun sammenlignet personene og spesielt partyfolket i romanen med møll, insekter som surrer rundt, tja, litt uten mål og mening. Det hjalp meg til å forstå boken bedre.

Filmen forsterker inntrykket, og jeg får lyst til å lese romanen igjen. Denne gangen kjenner jeg historien godt og kan fokusere mer på språket, på symbolikken, på alt det andre boken har å gi.


Robert Redford og Mia Farrow hadde hovedrollene som Jay Gatsby og Daisy Buchanan og klærne og musikken var herlig. Bare hør på denne versjonen med Frank Sinatra:Får den deg ikke til å drømme om fordums tapt kjærlighet?


Mens jeg lot meg henføre av møll og kjærlighet jobbet jeg med et prosjekt jeg fikk i fanget for noen dager siden. Resultatet får du se snart.
1 kommentar:

Liv sa...

Hei hei, jeg titter bare innom for å ønske deg en strålende helg, og at det er kjempegøy at du vil ta utfordringen min! Det blir spennende å se hva du skal skrive om :-)

Klem fra Liv