lørdag, januar 16, 2010

Det lange hvite huset

Jeg synes det er på tide at det lange hvite huset blir viet mer plass i bloggen det har gitt navn til. Det betyr på ingen måte at dette vil bli en ren interiørblogg, men jeg vil forsøke å skrive litt mer om huset vårt framover.

Sommeren for 4,5 år siden overtok vi dette huset. Da hadde vi i lengre tid vært på jakt etter et oppussingsobjekt i Trøndelag, og tilfeldighetene skulle ha det til at vi endte opp ikke så langt fra hjemstedet mitt. Huset er bygget etter tradisjonell trøndersk byggeskikk og er ei typisk trønderlån. 6m bred og nærmere 20 meter langt med parallellagte vinduer på begge langsidene, ingen på kortsidene. Huset har tradisjonell hovedinngang midt på med kjøkken til den ene siden og stue til den andre siden når man kommer inn. Som regel har trønderlåna en kjøkkeninngang på gavlveggen nærmest kjøkkenet.

Slik så huset vårt ut ved første møte våren 2005.
Og slik ser det ut nå. Dette bildet ble tatt sommeren 2008, like etter at vi hadde fått lagt nytt tak og malt blått rundt vinduene:


Huset er totalrenovert. Vi har vært inn til tømmerkassen fra både innsiden og utsiden. Bordkledning og tak er skiftet, vinduer er restaurert, yttervegger er etterisolert og nytt inngangsparti er bygd både foran og på gavlveggen, bare for å nevne noe. Inngangspartiet i front er bislaget jeg kommer til å skrive mer om senere. Fortsatt mangler endel, både ute og inne. Bislaget skal for eksempel pyntes litt på, og blomsterbed må på plass.

Heldigvis har vi det ikke travelt. Vi tar litt nå og litt da. Plutselig får vi ordentlig med arbeidslyst og gyver på et nytt prosjekt. Lillestua før jul er et eksempel på det. Den har jeg skrevet om blant annet her.

Edit: Jeg gjorde noen tilføyelser mht bygningstypen. Jeg kan også nevne at disse bildene er det mannen min som har tatt.

4 kommentarer:

helenes hus sa...

Huset deres er så nydelig! Dessuten har dere vært utrolig flinke, det må ha vært litt av en jobb å sette alt i stand. jeg gleder meg til å se mer av huset deres!
God helg!

Sulvis sa...

Jeg simpelthen elsker huset deres! :) Grisemisunnelig er jeg.

Anonym sa...

Så utrolig artig å se både før- og etter-bilder! Jeg hadde ingen anelse om hvordan tilstanden faktisk var da dere overtok det. Fy flate, for en kjempejobb dere må ha lagt ned. Jeg bøyer meg i støvet!

Mona D

Huset på Planen sa...

Helt utrolig! Kjempejobb - jeg bøyer meg i støvet jeg også.