onsdag, november 10, 2010

Prosjekt stuegang

Når man restaurerer et gammelt hus og bor i det samtidig, så formes huset underveis. Iallfall har det vært slik hos oss. Vi startet ut med en klar formening om hvordan det skulle være og bli både her og der, og planene har blitt forkastet og endret flere ganger underveis. De siste årene er det spesielt stua som har stått i fokus. Huset besto opprinnelig av to boenheter, men vi bruker hele huset alene. I den ene halvdelen av 1. etg, den opprinnelige hovedleiligheten, har vi gang, bad/vaskerom og kjøkken. I den andre halvdelen, kårenden, hvor kårfolket (bondens "pensjonerte" foreldre) hadde hatt gang, stue og spisskammers/kjøkken, har vi hatt gang, gjesterom/bod og ei altfor lita stue. Stua pusset vi opp i mai i fjor. Like før jul fant vi ut at den var for liten, slo ut en vegg og innlemmet spisskammers/gjesterom i stua (Del 1, del 2, del 3). I mars var det på'n igjen, da var det gangen sin tur til å bli en integrert del av stua (del 2).


Slik så det ut i gangen etter første runde med oppussing i 2005. Da bordkledningen ble revet av til fordel for ny dukket hullet etter den originale døra, med vindu på hver side, opp. Den originale døra fant vi i masstu (uthuset), så den ble satt på plass, med vindu på hver side. Før vi begynte var gangen litt blå, litt hvit, og litt knall rosa, som bildene over viser. 


Før vi gikk løs på gangen nå så det slik ut (bilde tatt i motlys, dessverre, men det var den eneste sjansen jeg fikk til å ta bilde før rivingen begynte). Nærbildet er av en kosebamse fra mannens barndom, hjemmesydd etter hva jeg kan se. Er den ikke søt?


Nå ser det slik ut. Det viste seg at tapeten vi har brukt i resten av stua er gått ut fra sortimentet, og da gikk piffen litt ut av oppussingsmesteren. Så hva gjør vi? Det har ikke manglet på gode forslag, men vi har ikke helt funnet ut hva vi skal gjøre enda. Jeg har et lekkert tapet i hodet mitt, som jeg er sikker på at ville passe utmerket, annerledes uten å skille seg alt for mye ut fra resten. Problemet er jo at det befinner seg nettopp i hodet mitt, og veien derfra til veggen er garantert både så lang og så dyr at det er et fullstendig uaktuelt alternativ.

Vel. Nok om det, det ble et langt innlegg etter lengre tids sporadisk blogging om alt og ingenting. Jeg har fått en spennende henvendelse, så snart blir det en giveaway her på det lange hvite huset. I den anledning har det lange hvite huset debutert på facebook, og har du lyst til å følge bloggen der, så kan du klikke på denne linken.

Ingen kommentarer: