tirsdag, desember 08, 2009

8. desember 09 - oppussing i siste liten

Ingenting er som litt oppussing sånn rett før jul. Vi har nå bodd her i 4,5 år, og huset har sakte men sikkert tatt form. Et rom står igjen; det lille rommet innenfor stua, som vi lenge har tenkt at skal innlemmes i stua. I helgen fant mannen ut at NÅ! var det på tide, han vil ha større stue til jul.
Bildene over er de to første "før"-bildene. Riktignok tatt etter at panelet ble fjernet på ytterveggen, det gjorde vi for et år eller så siden. Rommet har stort sett vært brukt til oppbevaring. Legg for eksempel merke til at det står to ovner der.

Omtrent samme vinkel "underveis". Ytterveggen er etterisolert og gipset. Panelet er fjernet på veggen hvor det er dør. Vi hadde tenkt å fjerne alt fra døra og bort til pipa, men ser dessverre at det ikke går. Stokken rett ved døra kan ikke fjernes. Løsningen blir å ta ut døra og dørkarmen, og lage en innfelt hylle i veggen mellom pipa og døra. Vi vurderte å fjerne det grå (gipsplate) slik at det ble åpen hylle mellom de to stuene, men tror kanskje det vil se dumt ut?

Ytterveggen skal få stripete grå tapet og tømmeret skal males lys grått. De to siste veggene skal enten beholde panel (som skal males) eller få tapet, vi får se hva som blir best.

2 kommentarer:

linsky sa...

Spennende prosjekt! Men blir dere ferdig til jul da?

Fée sa...

Det vil tiden vise. Vi blir iallfall ferdige nok til at vi får tatt stua i bruk, regner jeg med. Det går ganske fort unna når man først setter i gang. ;)

En ny løsning vi kom på i går kveld, for feltet mellom døra og pipa, var å åpne helt, men sette inn gamle sprossevinduer på den ene siden og glasshyller på den andre siden. Da blir det åpnere og lysere mellom rommene.

Synspunkter?