tirsdag, august 03, 2010

Sånn omsider


Sånn omsider kommer rabarbrapaioppskriften. Jeg har fått den fra min tante, som multipliserer oppskriften og steker i langpanne. Så deler hun kaken i passe store biter som hun fryser ned. Jeg laget dobbelt porsjon og det ble passe/rikelig til en stor paiform.

Man tager:

250g hvetemel
125g smør
125g suker
1 egg
1ts bakepulver

Smøret smuldres i melet og sukker, bakepulver og egget tilsettes. Det hele knas sammen og formen kles med ca 2/3 av deigen.

1/2-3/4 liter rabarbra i biter
2 dl sukker
1 ss potetmel
(2 ts vaniljesukker)

Skjær rabarbraen i 2 cm store biter og bland med sukker og potetmel (jeg klarte ikke motstå fristelsen, men måtte ha oppi litt vaniljesukker også). Fordel oppå kakebunnen. Kjevle eller trill ut Smuldre resten av deigen og lag gitter oppå. Stek kaken ved 200 grader i ca 30 minutter. En klatt pisket krem eller vaniljeis smaker godt til.

Etter at jeg flyttet rabarbraplanten min ser jeg at nye blader er på vei opp, så nå håper jeg at jeg kan få to avlinger og dermed to paier i år, og at planten vil trives så godt på det nye stedet at den bugner i kommende år.

1 kommentar:

mimmi-leone sa...

Det så farlig godt ut...nam!
Takk for tips til kakeoppskrift.

Hilsen fra Mimmi-Leone