tirsdag, august 03, 2010

Mandagstema -biltur


Så ble det plutselig et mandagstemainnlegg fra denne kanten igjen. Denne uken vil man vite følgende:

Hvilken erfaring og opplevelser har du med bilferie? Hvor anbefaler du andre å dra på bilferie og ikke minst; Hvilke tips har du for at en familie skal holde ut med hverandre på en 3 ukers bilferie enten det er innenlands eller utenlands?

Jeg har vært på bilferier både som barn og som voksen, men aldri i tre uker. Som regel har turene vart omtrent en uke, og hele formålet med selve bilkjøringen har vært å komme seg til et mål, hvor man har tilbragt noen dager før man kjørte hjemover igjen.

Vel, mitt triks for å få kjøreturen til å gå unna med minimale smerter er god planlegging for de i baksetet.Vi har en kurv som passer perfekt i midten, i den plasserer jeg drikkeflasker, rosiner, fargestifter, aktivitetsbøker, Donaldblad, filmer (har videospiller i bilen, slik "alle" har), DS + spill, lydbøker, og aller viktigst: Hodetelefoner. På det viset har ungene det de behøver lett tilgjengelig.Til den første reisedagen lager vi alltid en god lunch og passer på å ha god tid når vi skal spise den. Ellers: Tålmodighet nok til å ikke stoppe for ofte (for da kommer man aldri fram), og fornuft nok til å stoppe ofte nok.

3 kommentarer:

enn-08-i-exil sa...

Morrn.

En gång på 70-talet när vår dotter var 1 (ett) år, så körde vi till Österrike från Stockholm.
Vi hade inga problem, lite fler pauser det räcker långt.

Ha de bra.

Hasse A

PS Lunchen ser god ut.....

Tinkerbell ... sa...

Ser mysigt ut ...

Veronika sa...

Viktig og kose seg på tur, det har du helt rett i:) Og pauser er viktig, selv om barna har en tendens til å måtte på do fem minutter etter pausen;)