lørdag, august 07, 2010

Brød og kaker i lange baner

Dette ble visst en kjøkkendag. For mens mannen og en kamerat satt ved kjøkkenbordet og drakk kaffe og spiste jordbær, så bakte jeg både det ene og det andre. Jeg begynte med å sette en brøddeig. Så bakte jeg samme kake som forrige helg, oppskriften ganget med 1,5 dekker en god gammeldags langpanne, og den jeg bakte forrige uke er allerede forsvunnet. Jeg er litt usikker på hvor oppskriften kommer fra, jeg trodde den var fra en kokebok men mamma insisterer på at kaken smaker akkurat som en kake mormor pleide å bake, så det kan hende den kommer fra henne også.


Den står oppført i boken min som "krokankake i langpanne", men jeg har aldri krokan så jeg bruker sukker og kanel på toppen istedenfor. Husk å gange med 1,5 om du lager den i langpanne:

3 egg og 4 dl sukker piskes til stiv eggedosis.
250 g margarin smeltes, avkjøles (haha, som om jeg noensinne har tålmodighet til å vente på at smøret avkjøles) og blandes i.
6 dl hvetemel
3 ++ ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
2,5 dl melk
Det tørre siktes sammen (blandes, jeg tar meg aldri bryet med å sikte melet) og haes i vekselvis med melken.

Hell røren i  smurt og strødd bakepapirkledd langpanne. Strø over krokan/(brunt) sukker og kanel. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. 


Da kaken var ferdig stekt skar jeg bort den ytterste kanten helt rundt og serverte til de kaffedrikkende + alle barna. Fatet var tomt på et blunk, denne kaken er veldig populær blant ungene. 

Etterpå stekte jeg en ny rabarbrapai, etter at jeg var så heldig å få en god bunt rabarbra av en venninne for et par dager siden. 
Denne skal i fryseren slik at vi kan få en smak av sommer også når vinteren er kald og mørk (det kan riktignok hende at fryseren er tom for slik allerede før jeg rekker å si.. kake). 


Og så var det brødene da, tilslutt. Gode, saftige, endelig et brød som hele familien liker. 

3 kommentarer:

Sulvis sa...

Super bakstresultat! Jeg har planlagt en bakedag i morgen; starter med scones til frokost, og håper det er både brød og kanskje kanelkake og mer til i fryseren når dagen er omme. Jeg har en oppskrift etter farmor, men den er bortpakket for øyeblikket, og tror jeg heller bruker din! :D

linsky sa...

Å, nam!! Så mye godt! Gjett om jeg skal prøve den kakeoppskriften! :-D

linsky sa...

Da har jeg bakt kaken, gleder meg til å smake etterpå. Jeg hadde brunt sukker på. :)