tirsdag, august 25, 2009

My cup of tea? Sensommer - stress ned


Dette skriver teklubben om stress ned-teen:

Stress ned - en for osss nordmenn usedvanlig urte-/krydderte! Stress ned inneholder nemlig misteltein, og det er en plante som vi på nordlige breddegrader forbinder med helt andre ting enn te. Ellers i Europa er dette en helt vanlig drikk, og du kan også få kjøpt ren misteltein-te. Misteltein er eviggrønn, og den vokser oppe i trær som den snylter på ved å sende rotlignende skudd gjennom barken og inn i veden. Den er svært varmekrevende og finnes viltvoksende i Europa, Nord-Afrika og de tempererte delene av Asia. I Norge er misteltein totalfredet. Den lille bestanden vi har her er konsentrert i området rundt Oslofjorden. Misteltein har vært omspunnet av myter, og den er blitt brukt til magiske formål verden over. Den har også en rolle i norrøn mytologi, som i fortellingen om Balder. For over 2000 år siden kalte druidene misteltein for "all-helbrederen", og grekerne brukte den nærmest som et universalmiddel. Noen har kanskje hørt at misteltein er en giftig plante og er skeptiske når de får den servert som te. Vi har spurt vår leverandør om det samme. Alle våre teer er satt sammen av tyske farmasøyter, og de forsikrer oss om at tørket misteltein brukt som te ikke er giftig i det hele tatt. Det er jo også særdeles utenkelig at millioner av andre europeere skulle drikke denne teen dersom den var giftig! BRukt som te har misteltein en regulerende effekt på blodtrykket, og det er dette som har vært med på å gi teblandingen det treffende navnet: Stress ned. I tillegg til misteltein inneholder blandingen perikum som virker beroligende og søvnfremmende, bønneskall, bjørkeblader og brennesleblader som alle er rensende og vanndrivende, og ginkgoblader som øker blodgjennomstrømningen i hjernen. Sitrongress og aroma er tilsatt for smakens skyld.

Dette sier jeg om Stress ned-teen:


Den er god. Den smaker av sitron pluss litt til, og får meg til å tenke på et eller annet drops? Jeg tror kanskje det er et av disse:

Om den virkelig har nedstressende egenskaper skal jeg ikke uttale meg om, men ettersom jeg har lest at den skal ha det kan jeg jo godt si at jeg kjenner at jeg senker skuldrene, slapper av og smiler mens jeg sitter her og lukter og smaker (den lukter sitron). Jeg er imidlertid helt sikker på at dette er en type te som godt kan ledsages av sofakrok - god bok - teppe.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg har brukt misteltein te som middel mot pollenallergi, og må innrømme at den har hjulpet meg mye mer enn alle kjemikaliene legen prakket på meg.
For to år siden tenkte jeg at jeg skulle prøve dette her, begynte å drikke i januar, 3 uker og så 3 ukers pause osv. Hele pollensesongen nøs jeg kanskje 10 ganger...
Det er verdt et forsøk... :)