onsdag, mai 13, 2009

Mandagstema - ansvar


Denne ukens mandagstema er ansvar og Koselig Koselig skriver at dette temaet kanskje er litt mer alvorlig. Og kanskje er det det. Men jeg har aldri visst så fort og med så stor sikkerhet hvordan jeg skal vinkle dette innlegget. Jeg har bare ikke hatt tid før nå.

Jeg har nok aldri hatt et så alvorstynget og ansvarstynget øyeblikk i livet mitt som den dagen vi bestemte oss for å få barn. Det måtte i tilfelle være den dagen graviditetstesten viste to streker.

Det å ha barn er et enormt ansvar, samtidig som at det antakeligvis ikke finnes noe mer givende i livet. Barn skal ha mat, klær, trygge rammer, kjærlighet, oppdragelse, ja det finnes ikke grenser for hva de har krav på. Ansvaret for barn kan noen ganger synes overveldende og det finnes vel ikke den forelder som ikke har stoppet opp noen ganger og lurt på om man i det hele tatt kan klare ut med det her.

Jeg tror de aller aller fleste av oss er gode foreldre. Vi er de beste foreldrene for våre barn.


Dette bildet er tatt like bortenfor huset vårt tidlig i vår. Vi var på skogstur, guttene mine og jeg. Bildet er tatt på hjemvei etter flere timers lek og etter at brødskiver, kjeks og saft/kaffe var konsumert.

Jeg synes dette bildet illustrerer temaet slik jeg har tolket det ganske bra. Jeg har jo ansvar for mine barn så lenge de, eller jeg, lever, og veien er ofte et symbol for livet.

Jeg er heldig, priviligert, lykkelig og forundret over at jeg har vært så heldig å få disse barna.

2 kommentarer:

S ulvis sa...

Nydelig!

Koselig koselig sa...

Ja du er heldig som har så flotte barn, et stor ansvar! :) Temaet ble veldig alvorlig for mitt eget vedkommende pga. tragisk hendelse i familien min. Jeg tenker på det ennå, selv om ukene har gått siden det hendte.
Rart med det! ....