fredag, juli 30, 2010

Blogglotteri hos ein gul knapp


Jeppjepp. Jeg krysser fingrene for at akkurat jeg stikker av med premien denne gangen, for jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn litt sygodt akkurat nå, etter flere uker uten symaskinaktivitet.

I dag har jeg kjørt unger hit og dit, spist restemiddag, bakt en kake og fundert på hva høsten vil bringe for meg. For en som helst skriver lange lister og detaljplanlegger lang tid i forveien er det en utfordring å skulle ta ting som de kommer. Men nå har jeg tenkt nok for i dag, i kveld skal jeg kose meg i godt lag.

Jeg har ikke glemt at jeg har lovet oppskrift på rabarbrakake, og blir dagens kake vellykket så kommer vel en rapport om den også.

onsdag, juli 28, 2010

På kjøkkenbordet

På kjøkkenbordet i dag har jeg en av mormors sommerlige duker, svigerbestemors glassmugge med
blomster fra hagen og etpar telysholdere fra Søstrene Grene. Blomstene er fra en staude jeg satte ned for tre år siden. De lukter kjempegodt men jeg aner dessverre ikke hva de heter.

Det er godt å være hjemme igjen.

fredag, juli 23, 2010

Akkurat nå

Akkurat nå sitter jeg med ryggen mot masta og minstemann i fanget. Koser meg. Ferietur i seilbåt? Anbefales!

torsdag, juli 22, 2010

Ferietur

Her er en liten rapport fra det lange hvite huset på seibåtferie. Vi koser oss! Endelig får vi bodd inn båten litt, og listen over ønskede utbedringer vokser, det må innrømmes, hehe. Været har vært ganske så ruskete, men som dere ser av bildet har det endelig sluttet å regne og sola kikker fram.

fredag, juli 16, 2010

Rabarbrapai



Sannsynligvis verdens beste rabarbrapai. Dessverre med rabarbra høstet av en ubetenksomt plassert rabarbrakvast som heller ikke i år klarte å produsere mer rabarbra enn såvidt nok til en pai. Nå har jeg flyttet den til et sted hvor den forhåpentligvis vil trives bedre og håper at jeg om noen år kan fylle fryseren med denne deilige paien slik at vi midtvinters kan kose oss med smaken av sommer.

Paien serveres med paispaden i arvesølv som vi fikk i bryllupsgave, selvfølgelig med is og en god kopp kaffe til.

torsdag, juli 15, 2010

Båttur

Her er et lite knippe av inntrykkene fra helgens seilas i lånt båt. Vi var så heldige å få låne en 38 fots seilskøyte, fikk med oss noen flere hender og dro ut på tur. Halvveis plukket vi opp flere eventyrlystne slik at vi på hjemveien var 10 stykker. Jeg rakk både å sole meg på dekk (på tur) og å trøste sjøsyke unger (på retur), værgudene hadde mye å by på på hjemveien. Herlig!


For en båt!

onsdag, juli 14, 2010

Forandring fryder

I dag har jeg vært flittig lise innimellom all latskapen. Blant annet har jeg flyttet den gamle kjøpmannsdisken min, som fikk et strøk maling, nye knotter og hjul (veldig praktisk) for noen år siden, fra gangen til stua. Istedenfor et virvar av hundebånd, poser, nøkler, lommerusk, capser og så videre prydes den nå av en duk, noen lyslykter, blomster fra hagen og et gammelt gammelt speil. Sånn passe tilfeldig. Plasseringen er et ledd i en lang rekke forflytninger som startet med ønsket om å få plass til en behagelig sittekrok på kjøkkenet, den skal jeg vise fram en annen dag (dvs når jeg før eller senere har fått sydd noen litt finere putetrekk enn de jeg tilfeldigvis fant i skapet).


Jeg har bakt også. Først vaniljeboller, så noe som skulle bli en stikkelsbærfylt klippestang, men som egentlig ligner mest på noe unevnelig som vi iallfall ikke vil ha i stikkelsbærbuskene.


Bollene har jeg allerede smakt på, og jeg har tre barn i etasjen over som sovnet med vann i munnen for noen timer siden. Stangen skal etter planen i fryseren i påvente av kaffebesøk senere i sommer.


Jeg har gitt løfte om muffinsbaking i morgen, og i den anledning har jeg googlet litt etter oppskrifter. Jeg visste at muffins kalles cupcakes på engelsk, men var ikke klar over at det var den amerikanskengelske benevnelsen, og  at muffins kalles fairy cakes i britisk engelsk? Jeg foretrekker helt klart fairy cakes.

Sommerstemning og bollesett fra rice

Som så mange andre i bloggeverden har jeg latt meg sjarmere av produktene fra Rice, og bollesettet har lenge vært en favoritt. Ettersom skapene er fulle av boller har jeg ikke latt meg selv falle for fristelsen til å kjøpe, iallfall ikke før vi fikk båt... For ombord i båten ville et bollesett med lokk være veldig kjekt å ha, det var tilogmed mannen enig i.

Bildet er hentet fra en tilfeldig valgt blogg.

Jeg bestilte, og ventet, og endelig kom bollene. Dette er en stund siden, før båtsesongen var ordentlig i gang, så jeg tok i bruk bollene her hjemme med en gang. Og ble skuffet. Og misfornøyd. OK, de ser virkelig fine ut, men det er også det eneste. Bollene er tykkere og tyngre enn andre melaminboller jeg har. Lokkene er ikke ordentlig tette, og hva er da poenget med lokk? Det ene lokket gikk dessuten i stykker i første vask. Uforskammet dyre var de også. Hvis du vurderer å kjøpe disse fordi de er pene, og ikke bryr deg om hvordan de er i bruk, så må du gjerne kjøpe dem. Vil du ha gode boller med tette lokk vil jeg heller anbefale en trepakning jeg kjøpte på Tupperwareparty for flere år siden. Jeg venter bare på en partyinvitasjon jeg nå, så jeg kan få kjøpt meg et sett til båten. Ricebollene får fortsette å stå til pynt i vinduskarmen på kjøkkenet før jeg pakker dem ned i skuffen blant alle de andre bollene.

Sånn. Nok om det. I tittelen lovet jeg sommerstemning også, kan ikke ha bare klaging. Vi har vært på en flott båttur med lånt seilbåt, den skal jeg nok vite å vise fram bilder fra en annen dag. Vår egen båt er det litt småtteri å gjøre på før vi skal på første ordentlige tur med den nå snart, vi gleder oss. Finværet kommer og går, jeg baker, ungene spiser, vi koser oss. 

mandag, juli 12, 2010

Gavedryss

Som jeg nevnte for noen innlegg siden har vi hatt sommerbesøk. Det er familien til mannen som har vært her. De er sannsynligvis verdens mest gavmilde og hjelpsomme svigerforeldre, for mens svigerfar gikk løs på veden som sto i sekker bak huset ga svigermor seg i kast med alt ugresset i tulipanbedet mitt. Det skal sies at de har flyttet fra stort hus med flott hage til en liten lettstelt leilighet, og savner nok noe av arbeidet som følger med et hus. Da svigermor var ferdig med ugresset tok hun meg med på Plantasjen, hvor hun kjøpte en syrin og tre stauder til meg, det var jo blitt så god plass i bedet!

Som om ikke det var nok fikk jeg forskudd på bursdagsgave også.


Dette flotte fatet fra Hadeland Glassverk. Litt mer oransje enn bildet viser, riktignok. Dette fatet lyser av livsglede, det er helt umulig å ikke bli glad av å se på det.


Flott!

søndag, juli 11, 2010

Kosta Boda


Når jeg er på tur liker jeg å ta med meg et minne hjem som er litt ordentlig, om dere forstår hva jeg mener. Jeg vil helst ikke ha typiske souvenirer med stedsnavn på, hva skal jeg med dem?


I år kjøpte jeg en skål fra Kosta Boda. Den er passe stor til smågodt, eller til telys (eller til å hive trådstumper i når jeg sitter foran tv og syr...).


Under er et forsøk på å vise at hekletøyet og lupinene bak huset matcher hverandre perfekt. Garnet ble litt mørkt og lupinene litt blasse, men sånn blir det når man ikke er en bedre fotograf enn jeg er.


Øverst på tomta ser dere sommerens byggeprosjekt, det skal bli hytte til guttene. De planlegger allerede overnattinger der, og såvidt meg bekjent er jeg den eneste jenta som skal få komme dit, hytta er bare for gutter, nemlig!

lørdag, juli 10, 2010

Bilder

I forrige innlegg lovet jeg bilder av nyanskaffelser og lappeteppet jeg har sydd til båten, det tok litt tid dessverre. Vi har nemlig hatt sommerbesøk, og da måtte blogging og ikke minst bloggfotografering vekkprioriteres. Jeg starter med lappeteppet, slik ble det tilslutt: 


Det er sydd av gammelt sengetøy, noe har jeg fått etter mormor og noe fant jeg i skapet. Det turkise med "stjerner" er nytt, kjøpt på Kid, jeg har sydd putetrekk til hodeputene båten i dette stoffet også. 



Jeg valgte å legge for- og bakstykke vrang mot vrang og sy lukkekant. Betraktelig mer arbeid enn å sy sammen rett mot rett, vrenge og sy en runde rundt, men jeg synes resultatet blir finere.


Slik ser baksiden ut. 



Jeg avslutter med dette bildet av en velkledd forsamling vi møtte på ferietur, ungene og jeg. Pingviner er fornøyelige dyr!

mandag, juli 05, 2010

Ferietid

I det lange hvite huset er det slik at noen voksne (jeg) har lengre ferie enn andre (mannen min). I fjor brukte jeg litt av den lengre ferien på å pakke bilen full og kjøre på besøk til gode venner og treffe flere underveis. Det var så vellykket at vi var enige om å forsøke å gjenta suksessen i år også, så den siste uken har barna og jeg vært på bilferie. Vi kom hjem i går kveld, og dagen i dag har stort sett gått med til å pakke ut, nyte følelsen av å være hjemme igjen (dere vet, borte bra men hjemme best), og tenke på hvor heldig jeg er som har møtt så mange herlige mennesker i løpet av noen få dager. Som alltid når man kommer hjem fra tur så var bagasjen ørlite mer stappfull ved hjemkomst enn ved avreise, og jeg har med meg både nytt og gammelt, spiselig, sommerlig, godt og varmt, dekorativt, ja, tilogmed et lite møbel klarte jeg å dra med meg hjem denne gangen. Det kommer nok mer om dette etterhvert, bare bloggelysten kommer tilbake for fullt, for den er det ganske dårlig med om dagen.

I dag har jeg endelig blitt ferdig med lappeteppet til båten, sydd av gammelt sengetøy i blåtoner og foret med et fleeceteppe. Selv om jeg vet at det er lettvint å legge rette mot rette, sy rundt, vrenge og sy rundt for å feste kanten, så foretrekker jeg lukkekant selv om det er mye mer arbeid med det. I kveld har jeg altså sittet med håndsøm foran tv, og sukket henført på alle de riktige stedene i "Breakfast at Tiffany's".

Bilder av såvel nyanskaffelser som håndarbeid kommer snart, jeg lover.