onsdag, juni 15, 2011

Lokal tradisjonsmat og spesiallaget fat

Dette skulle egentlig vært del av et 17. mai-innlegg. 17. mai-bord-bildene er forlengst overmodne, så jeg nøyer meg med den lokale maten. Vi spiser nemlig gjerne sodd til fest, og til sodd må man ha skjenning. Skjenning er et tynt, søtt og fint flatbrød, som spises til fest på disse kanter. Det aller beste er selvfølgelig hjemmebakt skjenning (og en dag skal jeg lære meg å "båkkå" skjenning, - jeg må bare ha god tid først), men det som er produsert på Røra er ingen dårlig erstatter.


Slik ser pakken ut om du skulle ha lyst til å smake inntrøndersk tradisjonsmat.


Og slik ser innholdet ut.

I år fikk jeg et håndlaget fat som er spesiallaget til skjenningen, som skal være trekantet.


Er det ikke fint? Jeg liker så godt de ruglete kantene, bevis på at dette er ekte håndtverk. 

Skulle du være interessert i disse fatene så send meg en epost, så skal jeg avsløre navn og telefonnummer som står på klistremerket på baksiden av fatet. ;)

2 kommentarer:

Ragna Kronstad sa...

Viste du at Skjenning er en av nitten beskyttede matskatter i Norge gjennom ordningen beskyttede betegnelser? Sjekk www.beskyttedebetegnelser.no! Så fint fat forresten:-)Hvem lager det? Hilsen Ragna (Informasjonsrådgiver i KSL Matmerk)

det lange hvite huset sa...

Hei Ragna. Ja, det visste jeg, jeg glemte bare å nevne det i innlegget mitt.

Uten avtale med kunstneren vil jeg ikke legge ut navnet her på bloggen, men hvis du sender meg en epost (detlangehvitehuset@gmail.com) så skal jeg fortelle deg hvem som har laget det.