mandag, mai 24, 2010

Ut med veggen!


Prosjekt stue fortsetter. For etpar uker siden kom den doble glassdøra vi har ventet på, og mens jeg var på jobb byttet mannen ut den gamle, originale døra med den nye.For en utrolig forskjell! Veggen skal tapetseres likt med resten av stua og foringer og listverk skal på, men allerede ser vi at stua har blitt utrolig mye lysere og de tre delene stua består av ble mye mer knyttet sammen til et rom. Vi har fått noen reaksjoner på valget vårt av dør, for den passer da vitterlig ikke inn i den 100 år gamle trønderlåna!? Nei, nettopp, svarer vi da. Grunnen til at vi valgte å skifte ut den gamle døra var at den ikke var isolert. Mye varme forsvant ut eller mye kulde kom inn, eventuelt begge deler. Å finne en moderne dør som glir rett inn blant 100 år gamle bygningsdører er en vanskelig oppgave, og vi fant ut at moderne verandadører i litt gammeldags stil ville se ut som akkurat det uansett hvor mye vi vred og vendte på det. Det var da vi bestemte oss for å ta noe som garantert ikke ville passe inn.

Nå som døra er på plass er vi storfornøyde.To dager etter at døra var på plass fant mannen fram motorsaga og saget ut ca 40 cm av den siste veggen i stua, flikket, ordnet og malte, så nå må jeg si det nærmer seg at stua er helt ferdig.


(med underveisrot)

En utfordring når man gjør slikt er jo at man må tenke helt nytt for å få møblert hensiktsmessig. Den første veggen forsvant før jul og knyttet sammen opprinnelig stue med gammelt kjøkken/spisskammers, og vi innredet tv-stue. Etter jul forsvant veggen mellom tv-stua/spisskammerset/kjøkkenet og gangen, vi kjøpte ny sofa og ommøblerte hele tv-stua. Nå som den siste veggen mellom stue og gang er borte og glassdør er på plass må vi tenke ut en god måte å møblere gangen på slik at den blir en naturlig del av stua.


Vel, nok interiørprosjekt. Familien har vært ute med seilbåten flere ganger, det er flott og moro, vi koser oss alle sammen og gleder oss allerede til neste gang. Jeg forsøker å finne balansen mellom familie og familieaktiviteter, jobb og studier og gleder meg til livet etter eksamen. Da skal vel alt bli bra greit, dere!

2 kommentarer:

salige lavendel sa...

Spennende prosjekter dere har på gang. Det ser ut til å bli lekkert!

Pusterommet sa...

Det er så gøy å følge med på oppussingsprosjektene deres. Gleder meg til å se bilder av ferdig stueprosjekt! :)