lørdag, mai 01, 2010

Litt av hvert

I dag har jeg faktisk sydd litt, det er lenge siden sist(har du lest mine tanker rundt travle tider og prioritering av arbeidsoppgaver så er du nok langtfra overrasket, tenker jeg). En trofast følgesvenn når jeg syr er denne sneglen, som jeg har fått av en venninne:

Den er sydd etter mønster fra en av de første Tilda-bøkene og etter at jeg fikk denne sydde jeg et par stykker selv, som jeg ga bort. Sånt småtteri er morsomt å sy, spesielt når man vet at det man syr har en funksjon etterpå. Jeg er generelt dårlig på sånt som bare skal være til pynt.

I dag har jeg altså sydd, jeg har fikset litt på noe gammelt sengetøy som vi skal bruke i båten. Tidligere denne uken var vi ute for å handle inn noe av det som trengs når man plutselig skal utstyre en hel liten seilbåt. Vi startet med å skrive en lang liste over det som trengtes, og finne fram det som allerede fantes i hus og kunne avses. Så kjørte vi til byen for å handle. Selv om vi fant mye lekkert sengetøy vi kunne tenkt oss å kjøpe holdt jeg meg hard, vi har nemlig mye hjemme etter å ha arvet både herfra og derfra. Da vi kom hjem sorterte jeg ut alt sengetøy i blåtoner, ettersom vi har bestemt oss for å holde utstyret i båten i blått.

Sengetøyet under husker jeg fra jeg var liten og overnattet hos mormor og morfar. Jeg elsket det, og overnattingsturen ble ikke helt den samme om jeg ikke fikk sove i akkurat dette sengetøyet. Jeg husker jeg lå og laget historier om alle babyene i treet, og ikke minst forsøkte å telle hvor mange de var. Begge dynetrekkene, men bare et putevar, har funnet veien til meg, det andre putevaret er nok utslitt forlengst, for det var et stort hull i det ene dynetrekket.


Jeg brukte putevaret til å lappe hullet, og synes selv jeg fikk det til ganske bra. Vi har kjøpt kvadratiske hodeputer til å ha i båten og jeg skal sy putevar av et friskere og litt mindre sengetøyaktig stoff, tanken er at disse skal få ligge framme også på dagtid. Resten av putevaret har jeg tiltenkt en sentral rolle i et planlagt lappeslumreteppe som også skal få tilhold i båten.

Vi fikk kjøpt kopper og kar til båten, selvfølgelig, det må man ha. Jeg brukte utrolig mye tid på å lete etter tallerkner, krus og boller i melamin. Det er utrolig hvor mye rart som finnes, gitt. Felles for mye, iallfall når man leter på båtsider, er at de er dekorert med anker og stjerner og sånn. Vel, ikke snakk om at jeg kjøper den stilen, ok, det skal være i en båt, men jeg er ganske sikker på at vi klarer oss med de ankerne og det tauverket vi faktisk ikke klarer oss uten.

Selv om jeg synes mye av det som Rice og Cath Kidston og Åhlens har å by på er søtt og morsomt og fint og sjarmerende, tror jeg at både jeg og resten av familien ville gått lei av det ganske fort. Jeg var derfor ganske så fornøyd da jeg omsider kom over dette:


På Biltema, av alle steder. Jeg likte det, mannen likte det, og butikken er lett tilgjengelig, så kan det bli bedre? Det er sannsynligvis det billigste melaminserviset av de jeg har sett også, så jeg er rett og slett veldig fornøyd. De hadde en salatbolle også, men jeg har blinket meg ut noen boller med lokk, det tror jeg nemlig kan være veldig praktisk.


5 kommentarer:

linsky sa...

Kjempefint servise!! jeg hater alt med anker og sånt på. Godt gjort å finne noe annet. :)

Der solen alltid skinner sa...

Jeg digger sneglen! Skulle gjerne hatt en slik når jeg får meg hobbyrom!

Og ikke minst nydelig sengetøy!

det lange hvite huset sa...

Ja, er ikke sneglen tøff? Kanskje jeg kan sy en til deg når det nærmer seg? Ikke vær redd for å spørre/minne meg på det.

Der solen alltid skinner sa...

Jeg svarer her også! Jeg synes den du har laget er kjempefin, så om du har stoffrester etter den trenger du ikke tenke på de andre ønskene jeg kom med. Knalltøff er den!

Du er så snill! :D Jeg skal hinte litt når det nærmer seg innflytting ;)

HildeSol sa...

Sengetøy med bibelsk motiv (det må da være Adam og Eva under epletreet?) tror jeg ikke jeg har sett før...