mandag, mars 02, 2009

Mandagstema: delikat


Denne ukens ord er delikat. Eller på engelsk hvis man ikke helt kan norsk, delicious eller savoury. Hva synes du er delikat? Kan delikat være mer enn bare noe håndfast?

Delikat.... Her blir jeg altså stående helt fast. En borddekking kan være delikat, myke, duse farger kan beskrives som delikate, men kan jeg komme på en eneste ting her i huset som jeg ville beskrevet som delikat? Iallfall ikke for øyeblikket. Derfor raser jeg videre til de engelske ordene for å se om de er lettere. Delicious... da tenker jeg med en gang på sjokoladekake, hehe. Men såvidt jeg kan huske har jeg ikke bilde av en eneste delicious sjokoladekake, bare barneselskaps figurkaker. Heldigvis kan andre kaker også være delicious.


Denne blåbærpaien, bakt med familieplukkede blåbær funnet rundt hytteveggene i høst, smaker helt fantastisk servert lun med vaniljesaus til. Iallfall hvis man liker blåbær ;). Savoury kan man også si den er men det ordet forbinder jeg mer med duftende gryter fylt av alle mulige godsaker, hvor duften sprer seg i hele huset og det som havner på tallerknen ser absolutt uimotståelig ut. Sånt forsvinner før vi rekker å tenke på å ta bilde av det.

10 kommentarer:

Helle K. sa...

Din kage ser virkelig delikat ud :)

Hobbygåsa sa...

Kaken din ser både delikat og skikkelig god ut, jeg får veldig lyst på blåbærpai her jeg sitter. Ha en fin uke!

Cathrin sa...

Skjønner at det ikke bare var jeg som slet litt med dette ordet, men synes du har klart utfordringen kjempebra!
Den paien så jo bare rågod ut! :O)
Fortsatt fin mandag ønskes deg!

Line sa...

Det måtte ein del fintenkning til her og, ja...
Blåbeærpaien såg delikat og heilt nyyydeleg ut:0)

9na sa...

Nam nam, jeg vil gjerne ha e bit??

Fée sa...

Tusen takk for kakeskryt!

Evami sa...

Når jeg kikker rundt idag,så blir jeg så utrolig sulten:) Og den paien din er intet unntak:) Den ser så innbydene og delikat ut at jeg får veldig lyst på en bit:)

Anemone sa...

Å jøjje min, jeg KOMMER!!!

Sommertid sa...

Kaffe, en klatt is eller dæsj vaniljesaus og en bit av denne delikate blåbærpaien..kan man ønske seg mer..næsj. Nam nam sier jeg. Takk for fristelsen her idag. Ha en forts delikat mandag :)

Gleden er stor sa...

ååh! jeg kjenner lukten av varme blåbær jeg!