mandag, juli 11, 2011

Leseliste

Altså, jeg HAR lest bøker i år. En skulle ikke tro det, for jeg har ikke oppdatert leselisten siden i januar. Da besto den av to titler. Sånn sett kan man jo si at jeg begynte sterkt, om ikke annet.

1. Harry Potter og de vises stein, av J.K. Rowling
2. Opp Oridongo av Ingvar Ambjørnsen

3. Stol og ekstase av Gunnhild Øyehaug
4. Jeppe paa Bierget av Ludvig Holberg
5. Mysterier av Knut Hamsun
6. The Help av Kathryn Stockett
7. Tsatsiki og Muttern av Moni Nilsson Brännström (lydbok)
8. Tsatsiki og Fattern av Moni Nilsson Brännström (lydbok)
9. Bare Tsatsiki av Moni Nilsson Brännström (lydbok)


Sånn. Det ble da litt bedre, om ikke annet. Alle monner drar. Boken jeg viste fram mens jeg var på ferie, Pinnsvinets Eleganse, på fransk, ble igjen på hotellrommet i København. Kanskje jeg låner den på biblioteket for å lese den ferdig, kanskje ikke. Når en bok ikke har fanget meg etter 140 sider, og jeg leser av plikt mot boken, kan jeg ikke da liksågodt la være? 


Bøkene om Tsatsiki hørte vi på lydbok mens vi kjørte bil. Jeg valgte disse fordi jeg mente at de kunne ha underholdningsverdi for både voksne og barn i bilen. Den første boken hørte vi på tur nedover. Den handler om Tsatsiki som begynner på skolen, og om moren hans som spiller i rockeband. Alt er fortalt fra Tsatsikis synspunkt på en levende naiv måte. Herlig! De to neste bøkene om Tsatsiki hørte mannen og jeg alene i bilen på vei oppover. Dette er morsomme og gripende bøker. Jeg lo så tårene spratt og jeg felte triste tårer i løpet av de mange timene Tsatsiki holdt følge med oss på veien.  


For øyeblikket leser jeg The House at Riverton av Kate Morton. På knappe to dager har jeg lest 180 sider. Større odds for at jeg får lest ferdig denne, med andre ord.

1 kommentar:

HildeSol sa...

Jeg har blitt flinkere til å legge fra meg bøker som ikke fenger. Verden (og bokhylla...) er full av flere flotte bøker enn jeg har tid til å lese, så hvorfor kaste bort tid på de som ikke er for meg? Forøvrig en annen bokinnsikt som har kommet sterkere med året -at "alle" skryter av en bok, trenger ikke bety at jeg må like den.