torsdag, juli 14, 2011

Hage til besvær

Jeg drømmer om en vakker, vedlikeholdsfri hage, bugnende av blomster fra tidlig vår til sen høst, og med innbydende sittekroker hvorhen man går. Jeg har hagen, og så langt i år har den vært tilnærmet fri for vedlikehold. Og den har sett ut deretter. Huffameg.


I ettermiddag fikk jeg endelig ånden over meg, og gikk ut for å luke i det ene blomsterbedet. Jeg har store planer for dette bedet, jeg vet akkurat hvordan det skal se ut, hehe. Og i dag fikk jeg iallfall fjernet mesteparten av ugresset, - nå synes det faktisk at det er planter der. Forhåpentligvis forlater ikke lysten meg så fort, det hadde vært fint å få bedet ordentlig ferdig, helst snart. Jeg må bare lage en plass hvor hosta og annet kan stå midlertidig plassert først, de er nemlig tenkt flyttet til et annet sted på tomta. Men dit skal det gravemaskin først...


Denne stauden bestilte jeg på nett sammen med haugevis av tulipanløk for 3-4 år siden. Den gangen var den en bitteliten kvast, nå er den blitt kjempestor. Jeg har tenkt å dele den, men lurer på hva det er for noe.


Den er full av blomster og knopper, og humlene er veldig begeistret for den.


Jeg og, men hva er det for noe?

3 kommentarer:

HildeSol sa...

Jeg skal ikke påberope meg å ha veldig peil på hager, men jeg har en teori om at "vakker" og "vedikeholdsfri" er gjensidig utelukkende i denne sammenhengen...

Åshild i bestemors hage sa...

Jeg er ganske sikker på at planten du har er Moskuskattost (Malva på latin)

Blomsterbed er mindre vedlikeholdskrevende hvis du fyller dem med stauder. Litt gjødsel hvert år så klarer de seg stor sett selv.

Anaruh sa...

Sånne har jeg også, og de sprer seg nesten som ugress (men for meg er det en positiv ting). Hvis du vil dele den, er det bare å grave opp en rot - hos meg dukker det plutselig opp nye "tuer" litt utenfor de originale.