mandag, april 06, 2009

Blomsterliv

Det er allerede ganske mange uker siden. De grønne bladene jeg fikk som avlegger av min kjære mormor hadde en antydning til noe rart i midten? Skulle planten virkelig blomstre for første gang? Mitt mandagsprosjekt de siste ukene har vært å ta bilde av utviklingen:


Nå er dessverre det hele (nesten) over. Blomstene faller av en etter en. Jeg forsøkte å bevare den fine fargeprakten en dag ekstra ved å legge dem i små glass jeg satte på bordet de første dagene men det som faller av nå er allerede brunt i kantene.

Jeg gleder meg til neste gang. :)

Og forresten... er det noen som vet navnet på denne planten?

5 kommentarer:

Anne-Lill sa...

Så moro at planten fra mormor har blomstret. :)

Aase sa...

Det er en mønjeklivia, ser det ut til. Har et par små som ikke vokser og ikke blomstrer.... men mamma har en kjempestor som blomstrer masse.

Fée sa...

Jeg har en mellomstor og en bitteliten jeg og, som ikke vokser og ikke blomstrer, akkurat som du beskriver Aase. Kanskje jeg må flytte dem til det samme vinduet og behandle dem like stemoderlig som denne har blitt behandlet.

HildeSol sa...

Pappa har en sånn som blomstrer jenvlig, og på folkehøgskolen hadde de noen massive. Øst- eller vestvind og ikke for overdreven vanning, i følge potteplante-boken min..

linsky sa...

Så utrolig fin!!