søndag, august 21, 2011

Ny liste

1. Harry Potter og de vises stein, av J.K. Rowling (høytlesning)
2. Opp Oridongo av Ingvar Ambjørnsen

3. Stol og ekstase av Gunnhild Øyehaug
4. Jeppe paa Bierget av Ludvig Holberg
5. Mysterier av Knut Hamsun
6. The Help av Kathryn Stockett
7. Tsatsiki og Muttern av Moni Nilsson Brännström (lydbok)
8. Tsatsiki og Fattern av Moni Nilsson Brännström (lydbok)
9. Bare Tsatsiki av Moni Nilsson Brännström (lydbok)

10. The House at Riverton av Kate Morton
11. The Forgotten Garden 
av Kate Morton
12. Mathilda 
av Roald Dahl (høytlesning)
13. 
Dragetreneren av Cressida Cowell (høytlesning)
Avbrutt: L'élégance du hérisson av Muriel Barbery


Bøker jeg leser akkurat nå, eller er underveis i:
Nikolai
av Jean-Jacques Sempé og René Goscinny(høytlesning)
Harry Potter og Mysteriekammeret av J. K. Rowling (høytlesning)
Alberte av Cora SandelEat Pray Love av Elizabeth Gilbert
Sense and Sensibility av Jane Austen


 ---
Nå har vi lest ferdig Dragetreneren. Det er boken basert på filmen ved samme navn, om jeg har forstått det riktig. Vi har ikke sett filmen, men vi har kost oss veldig med boken. Den handler om en liten og pinglete vikinggutt med det fabelaktige navnet Hikken Horriblus Haiflabb den tredje, om en bitteliten og egenrådig og tannløs drage med det treffende navnet Tannløs, om en hel hurv med vikinger og vikinggutter og små og store drager med det ene navnet mer fantasifullt og lattervekkende enn det andre. Boken er humoristisk og spennende og skummel og fin, og det har ikke vært måte på hvor mange bedende blikk og innsmigrende lovprisninger jeg har fått hver gang jeg har lest ferdig et kapittel. "Bare ét til mamma, væær sååå sniiiiiiill!" Vi leste ferdig boka  på hytta, for der har vi vært i helgen. Der ble enda en bok føyd til underveis-listen min, for i bokhylla på hytta, hvor vi ikke har vært siden i fjor høst, sto fjorårets "must read": Eat Pray Love. Med eseløre sånn ca 2/3 inn i boka. Så mye fenget den meg at jeg glemte den på hytta, og glemte at jeg hadde den der. Vel, nå er den kommet frem fra glemselen, så får vi se. Den siste tilføyelsen til underveislista (bortsett fra Nikolai, som er det nye høytlesningsprosjektet) er Sense and Sensibility, som jeg har holdt på med så lenge nå at jeg glemmer å regne den med. Nå er vi i gang igjen med et kapittel hver kveld, Austen og jeg, så får vi se om det holder ut boka denne gangen. 


Selv om jeg liksom ikke blogger lenger, så blir det litt bokblogging, altså. Og ettersom vi har hatt verdens fineste helg på hytta, så må jeg ta med noen bilder derfra:
Kanskje ikke stort å skryte av, men mannen min har snekret ny trapp ved inngangsdøra i helgen. Den forrige trappa ble revet for sikkert 20 år siden, og siden da har vi kun hatt trapp her vinterstid, - trapp av snø. 


Hunden vår synes egentlig at hytteturer er oppskrytt. Rundt hytta lukter det sååå godt, det er spennende spor overalt, og han skulle gjerne løpt fritt etter alle. Men dessverre, kloke av skade holder vi ham i bånd. Så mens vi har plukket blåbær og tyttebær på tuene rundt hytta, har han sett seg nødt til å ta til takke med favorittsyssel nr to, som er å grave. Han har satt seg som mål å klare å grave vekk den ene tua som er rett foran hytta, og har gått løs på den fra to kanter nå. 


Ellers liker han veldig godt at hjørnesofaen på hytta er så lav at han klarer å hoppe opp i den. Dessuten så er det en stor samling pledd i hjørnet.
Etter mye arbeid klarte han å få til en perfekt liggekrok der, så der lå han hele lørdag kveld og natt.Tror dere han koste seg eller?Vi voksne koste oss også. Ost og deilig appelsinmarmelade (med cointreau) til god rosévin er perfekt følge til en god bok og stille småprat etter at ungene har lagt seg.


Det som er så ekstra fint med hytta vår er at det ikke er mobildekning der. Dermed er det ingen vits i å ta med telefonen. Ikke ser vi tv når vi er der oppe heller. 


Nå gleder jeg meg bare til vi skal tilbake igjen!

1 kommentar:

HildeSol sa...

Fine hunden :) Han ser ikke så lidende ut, akkurat...