mandag, juli 13, 2009

Mandagstema - urbant


Koselig koselig skriver dette om ukens mandagstema:

Denne ukens ord falt på URBANT Hva sier så Fremmedordboken om Urbant, jo i Kunnskapsforlagets fremmedordbok av 1986 står det: Bymessig, det som gjelder byer, høflig, beleven, fin, dannet. Det var ordboken, hva urbant er for deg kan jo være noe helt annet.

Hva er så urbant for meg? Urbant er alt som har med storbylivet å gjøre, og det er så fjernt fra det som er blitt min hverdag som det bare kan bli, her jeg er omringet av sommerbeitende kyr på alle kanter. Min hverdag var imidlertid urban en gang, og jeg likte den hverdagen godt også. Mye av den savner jeg, men summen av savn kommer ikke engang i nærheten av summen av fordelene jeg synes jeg har i det landlige livet jeg lever.

Det meste jeg savner, er relatert til mat og drikke. Når jeg befinner meg i storbyen er jeg derfor ofte å finne på caféer (her på mine trakter har vi flest kafeteriaer) og større matbutikker, samt delikatessebutikker.


Dette bildet får symbolisere det urbane for meg i dag. Gasstoppen var et utradisjonelt valg da vi innredet kjøkkenet for noen år siden, og det minste blusset passer perfekt til perkulatorkanna, som gjør at jeg kan lage meg god, urban kaffe når jeg vil.

---
Dessverre er tilgangen på ordentlig kaffe heller dårlig her i min rurale verden.

7 kommentarer:

Rimkogeren sa...

Anede ikke hvad perculatorkaffe var for noget, men nu ved jeg, at det svarer til tiders kolbekaffe!
Urban er mange ting og altså også kaffe :-D

Sommertid sa...

Ahh...vel jeg er enig med deg...noe savner man..noe ikke...nå har jeg valgt noe midt immellom..og trives med det..15- 25 min unna en god kaffebar, det spørs hvilken by jeg velger..
Og jeg tror det finns noen nettbutikker som selger god kaffe...om ikke annet kaffebønner..så får en stå for kverninga selv.

Nyt kaffen din du...og ha en fin uke :)

Fée sa...

Takk for tipset om nettbutikker Sommertid, det er jo direkte flaut at jeg ikke har tenkt på dette tidligere, garvet nettshopper som jeg er.

Anne-Lill sa...

perkulatorkanne og gassbluss høres veldig urbant ut i mine ører ja...

Anonym sa...

Å gå på kafe er veldig urbant, ja - men savnet av det løser du jo lett med denne flotte kanna. Kaffen smaker helt sikkert himmelsk!

Siw Aina sa...

Må si som Anne-Lill, dette er urbant i mine ører :)

Petunia sa...

Ja, dette var en flott løsning som jeg ikke hadde kommet på. Lekker kaffekanne var det også!
Jeg hadde blitt glad hvis jeg hadde stått opp om morgenen og blitt møtt av den kannen på kjøkkenet. Jeg er veldig gretten om morgenene, så jeg bør vel anskaffe meg noe med mer farge på en sort;) Kanskje det er urbant å være sur om morgenene??
Petunia