søndag, mai 15, 2011

Hjemmeeksamen

Jada, nå er jeg underveis igjen. Denne gangen trøster jeg meg med at det er den siste. I ikke mindre enn tre år har jeg holdt på med videreutdanning, og jeg begynner å være gruelig lei. Da er det godt å vite at det bare er dager igjen før jeg er ferdig. For denne gang. Kanskje for alltid. For akkurat nå må det innrømmes at tanken på enda mer utdanning-ved-siden-av-jobb er temmelig fjern. Og motbydelig. 

For en ukes tid fløy fingrene ganske greit over tastaturet, og jeg følte at dette var overkommelig. Men så sa det plutselig stopp, og nå i helgen har jeg vært nødt til å tvinge fingrene bort til tastaturet. Hvilket er en sannhet med modifikasjoner, for jeg er da vitterlig oppdatert på google reader, jeg har tilogmed funnet et par nye blogger å lese i. 

Jeg har knipset litt forskjellig som har fått en dårlig hjemmeeksamensdag til å bli en litt bedre dag. 


Årets første kirsebærblomst. Jeg tror jeg gråt av glede den dagen jeg oppdaget at vi hadde blomstrende trær på tomta vår (vi flyttet hit midtsommers, og trærne sto gjemt bak uthuset, så jeg oppdaget det ikke før våren etter). Blomstrende frukt- og bærtrær er noe av det vakreste jeg vet.


Dagens middag ble ratatoille med litt stekt kjøtt til. Det er så godt, og så lukter det himmelsk i hele huset mens ratatoillen godgjør seg i gryta. Enkelt er det også, bare se her:

Hakk to løk og stek den myk i olivenolje i en passe stor gryte.
Del opp en aubergine i terninger og ha terningene i gryta sammen med løken. Rør innimellom. Når auberginen har sunket sammen tilsettes en squash, også i biter.
Fortsett med terninger, denne gangen av paprika. Jeg brukte en firepakning paprika i forskjellige farger.
Tilsett en kinesisk hvitløk, hakket i småbiter.
Har du en stor pakke cherrytomater som ikke smakte noe særlig, slik som jeg hadde, deler du disse i to eller fire og hiver dem oppi. Hvis ikke kan du bruke andre tomater, eller rett og slett en boks eller to med hakkede eller hele tomater. Bruk det du har.
Så: Timian og basilikum. Fersk eller tørket. Har du ikke basilikum, slik som jeg ikke hadde, kan du  bruke andre urter, eller lar timian gjøre jobben alene, bruk hva du har.

Når det har putret en halvtimes tid smaker du til med salt, pepper og sukker (sukker nøytraliserer den litt bitre smaken som noen ganger kommer av tomatene. Vær forsiktig, det skal ikke mye til). La putre litt til.

Smaker utmerket alene, varmt eller kaldt, som tilbehør til kjøtt eller fisk, med couscous, ris eller pasta til.Dette bildet ble temmelig utydelig, men føtter og negler har altså fått sitt i dag. 


Fine sommerfarger til neglene mine.

Ettersom det fine vårværet vi hadde for en ukes tid siden har blitt skiftet ut med vær som er mer hyggelig å sitte inne i, har jeg nå tent opp i ovnen. Spisebordet flyter over av teoribøker med gullapper og alle mulig tenkelige bokmerker. Jeg skal nå velge meg en av de lappebefengte bøkene, sette meg godt til rette  foran ovnen og lete etter flere Viktige Ord.

Snart. Ferdig. Nå. 

Ingen kommentarer: