fredag, april 01, 2011

Samlemani

Siden jeg fikk symaskin for omtrent ti år siden har jeg dratt mange stoffbiter i hus. Noen ganger med et prosjekt for øye, andre ganger med øye kun for de fine stoffene jeg ikke alltid klarer å gå fra. Dessverre har jeg ikke prioritert søm i noen særlig grad de siste årene, så for ikke så veldig lenge siden omdefinerte jeg forholdet mitt til stoffsamlingen min. Fra å være en hobbysyerske med et godt utvalg stoffer så samler jeg nå på stoffer jeg liker og synes er fine. Puh! Det var godt! Endelig slipper jeg å ha dårlig samvittighet for at jeg ikke syr.

De siste tilskuddene til samlingen min ble kjøpt på nett en kveld for noen uker siden. Jeg skulle egentlig bare bestille litt rundstrikk og noe annet småtteri, men så, plutselig, før jeg ante ordet av det, lå det noen stoffer i handlekurven også. Fingrene mine var tilogmed innom enda en stoffbutikk før jeg ante ordet av det.


Disse to bitene i blåfarger kjøpte jeg på stoff og stil.


De rødprikkete stoffene og det brune med blomster og epler bestilte jeg hos tamo.no. Det er første gang jeg har bestilt noe derfra, men jeg har sett stoffene rundt omkring i blogger og har vel visst lenge at det kun var et tidsspørsmål før jeg havnet utpå. Det storprikkete stoffet har jeg faktisk en plan for, det skal bli nytt trekk til strykebrettet. De andre skal nok bare inn i den samlingen, dere vet...

Tamo leverte raskere enn stoff og stil og ga veldig god informasjon underveis, så jeg er veldig fornøyd. Ekstra fornøyd ble jeg da jeg fant to småstykker med stoff i pakken, tenk, en overraskelse til meg! 


Det gule er jo bare såå sjarmerende, og jeg får sånn lyst til å bruke det til noe, men hva? Ja, for sånn helt egentlig, i bunnen,  har jeg jo en intensjon om å bruke alle stoffene mine. Det er bare det at mellom meg og all motivasjonen, ligger et hav av andre, viktigere ting, og midt ute på det havet ligger kreativiteten og  speider etter en trygg og rolig havn hvor den kan få det den trenger for å blomstre.

I mellomtiden stryker øyne og fingre over herlige stoffer. Noen på skjermen, noen i butikker, og noen i stoffhyllene oppe i sykroken min.  

3 kommentarer:

Margrethe Vattøy sa...

Detbrune med blomster og epler var bare såååå lekkert!

Pusterommet sa...

Jeg skulle veldig, veldig gjerne bodd i nærheten av den butikken der, veit jeg. Men de har kanskje nettbutikk også?

det lange hvite huset sa...

Ja, Pusterommet, det er akkurat det de har. :)