torsdag, februar 24, 2011

Endelig ferdig!

Bare et lite livstegn med et gammelt bilde for å si "ENDELIG FERDIG!" For ikke mange minuttene siden festet jeg den siste tråden på mariusgenseren min, så nå er vintergarderoben klar for vinterferie, om enn noen dager etter skjema. Trøsten får være at det enda er noen dager igjen. 


Det har vært en annerledes vinterferie så langt, jeg startet nemlig ferien med å skli utfor veien og totalvrake den ene bilen vår. Jeg kom helskinnet fra det, heldigvis, men noen positiv opplevelse var det ikke. 

Dagene etterpå har gått med til hjemmekos og en lang rekke telefonsamtaler, skjemautfyllinger, og funderinger fram og tilbake. Etterhvert må vi få kjøpt oss en ny bil, og da må vi jo finne en som vi vil ha. Det er ikke bare lett. 

Vi har spontant kastet oss over et nytt storprosjekt også, mer om det skal dere få høre senere.  Nå venter vaniljesnipper og en god film. Ha det bra, så lenge!

søndag, februar 20, 2011

Strikketøypose - gi-bort hos Birds Only

Her i denne gyngestolen sitter jeg gjerne, og helst kliss inntil ovnen, - jeg er en frossenpinn. Og her på bildet ligger en fin strikketøypose i stolen, den inneholder et halvferdig erme til en mariusgenser, pluss merkedingser og målebånd og oppskrift og alt som hører med. Jeg må si at strikketøyet mitt ikke er like rotete av seg lenger nå som jeg har alt samlet oppi denne fine posen. 


Posen er jeg så heldig å ha fått tak i fra Birds Only, som lager flotte ting. Mye av det er sånt som jeg forlengst er ferdig med, som babytøy og sånn, men det kan være noen andre som har interesse av å kikke innom henne for å se på hva hun lager av sånt?


Birds Only flyttet nylig fra blogspot til wordpress, og dette feirer hun med en gi-bort, -  på nettopp en slik strikketøypose. De er forseggjorte og kjempefine, og jeg anbefaler alle som har lyst på en slik til å bli med på hennes gi-bort. Selv har jeg jo allerede en...


Fristen er 1. mars, så det er enda tid til å henge seg på.



Ha en fin søndagskveld!

onsdag, februar 16, 2011

Håndarbeid og bloggerens barn

Det er tid for litt selvskryt. Flere av mine venner og bekjente har fått barn i det siste, og noen av dem har fått hjemmestrikkede og -heklede små plagg fra meg. Den rosa vesten i mykeste ull har jeg laget tre av, to i nyfødstørrelse og en i storesøsterstørrelse. 




Etter å ha laget mange små plagg følte jeg meg klar for større utfordringer, og begynte på en slik en, til meg selv:


Så langt ser det ut til at utfordringen blir litt for stor, en hvit Marius med ribb i størrelse M kan muligens komme for salg i løpet av de neste ukene...

For noen dager siden ble kameraet mitt okkupert av husets to håpefulle, og her kommer et utvalg av blinkskuddene deres: 


Avengers plakat, av typen som følger med Donald på bakgrunn av kjøkkengolv (som trenger et nytt malingsstrøk eller tre. Snart.)


Tidligere blogget motiv, stilleben fullendt med IKEA vekkerklokke.


Stilleben fra kjøkkenbord en hverdag. Dette motivet tror jeg det fantes 10 forskjellige varianter av på minnebrikken. Minst.


Nok et stilleben. Det aner meg at mors tendens til å stille opp ting før hun knipser ikke har gått upåaktet hen. Jeg lurer på hva som fikk dem til å tenke at Zaloflaska burde være en naturlig del av dette bildet. 

mandag, februar 14, 2011

Valentine's Day

Valentine's Day. Mange menn synes sikkert det er litt dumt at den kommer omtrent samtidig med morsdagen. År etter år. Slår aldri feil. Fordelen er jo at de kanskje er lettere å huske da, - der de kommer som perler på en snor. 

Her i huset er vi egentlig ikke så flinke til å ta vare på disse merkedagene, men det hender da vi prøver. Jeg fikk personlig og selvlaget gave av mannen til morsdagen, og hele familien tro til MIN mor med nybakte vaniljesnipper. Det er da noe. 

I dag, på Valentinedagen, har jeg egentlig lyst til å steke muffins, men når jeg kjenner etter så er det veldig fristende å bare sitte her i sofaen også. Uansett kan jeg vise fram bilder av et veldig fristende muffinsbakesett jeg ikke klarte å gå fra for en stund siden. Det ligger der i skuffen, klart til å bli brukt. 


Her er noen bilder fra oppskriftheftet som fulgte med, - ikke rent lite fristende, spør dere meg. 


Jeg lurer på om det BLIR muffins her i huset i dag. Noe sier meg at langtfra alle ingrediensene til  "rose petal wedding cupcakes" finnes i hus, men noen enkle med sitron eller sjokolade burde være oppnåelige. Vi får se.