lørdag, april 25, 2009

Se min kjole


Et veldig dårlig bilde, det er sant, men her er mitt nye vidunder av en kjole. Den er fra mexx og koster derved en liten formue. Men den er så fiiin. Bildet yter den ikke full rettferdighet. Fargen er grønnere. Stoffet er 100% lin. Langs utringingen, "beltet" og nederst på skjørtet er hullborder. Kjolen antas å bli like fin over jeans og en enkel hvit bomullsgenser midtvinters som den er til sandaler på sommerfest.

Før jeg prøvde den gikk jeg og tvinnet rundt den i en evighet mens jeg sa "jeg kan ikke prøve den, jeg vet at passformen på mexx-kjoler er fin til meg". Fristelsen ble selvfølgelig for stor. Nå venter jeg bare på en anledning. Ditche bunaden 17. mai?

Men tilbehør? Jeg ser for meg enten helt lette hvite sandaler, eller litt kraftigere pumps, også hvite? Og ei søt lita veske og en kort hvit jakke. Kanskje tilogmed den fra KappAhls nye kolleksjon jeg så blogget her forleden?
Posted by Picasa

Ullsokker


Jeg strikker, jeg strikker, jeg gjør så godt jeg kan. For litt siden dumpet boken "Strikking - Gammel teknikk i ny design" av Lilly Secilie Brandal og Bente Myhrer ned i postkassen min. En flott bok med gode beskrivelser av nyttige teknikker og mange fristende mønster på stort og smått. Jeg falt pladask for de stripede ullsokkene. Jeg fryser alltid på beina og går stort sett med ullsokker, eller lugger som jeg sier, på beina. Disse skal jeg fryde meg over til vinteren, for jeg må innrømme at jeg blir litt glad av å se på dem. De er strikket av restegarn som alt annet jeg strikker om dagen.
Posted by Picasa

fredag, april 24, 2009

Et øyeblikk av lykke i hverdagen

Mamma, de blomstene som ligger i sekken min, de er til deg.

Jeg gikk ut i gangen for å pakke utav barnehagetursekken. Matboks, drikkeflaske, skifteklær osv. I lomma på lokket, sammen med to par kliss våte fingervotter, fant jeg to slappe hestehov. Til meg.

mandag, april 20, 2009

Mandagstema - hverdagsluksus




Det er mange kaffestunder rundt omkring hos mandagstemabloggerne i dag ser jeg. Så her og. Hverdagsluksus må vel dette være? Ekstra god kaffe, importert direkte fra Fortnum & Mason i London av velvillige slektninger.

Jeg får vel innrømme at den gangen denne ble forespurt innkjøpt så var det først og fremst boksen jeg var ute etter. Enda jeg har så mange bokser fra før...
Posted by Picasa

fredag, april 17, 2009

Reklame


Argh



Jeg forsøkte å gjøre en av oppgavene på jobblista mi men ble helt fullstendig totalt nedbrutt. Jeg tok et raskt overblikk og aner ikke hvordan jeg skal gå løs på oppgaven igjen. Nå sitter jeg bare og sturer og lurer på hvor lenge jeg skal gidde å være på jobb i dag. En avtale uteble også, dermed gikk enda en oppgave i vasken. Og det regner. A perfect day for a smackerel of something med andre ord, hadde det ikke vært for at jeg har gått et sted og ikke tatt med meg lommeboka.

Men pyttsan. Det er da tross alt snart helg. Med mere regn. Det skal faktisk regne hele neste uke. Travelt på jobb blir det også.

Men vet dere hva? Det gjør egentlig ingenting! Været kan man ikke gjøre noe med annet enn å finne positive sider ved det været man har. Når det regner blir brønnen full (ikke problem på denne tiden av året men likevel) og planter får vann. Pus finner vann ute og slipper å være sur på meg for at jeg glemmer å fylle vann i skåla hennes på kjøkkenet. Jeg slipper å snuble over sur pus som gjør det hun kan for å få min oppmerksomhet aka gå i beina mine til jeg faller overende. Planter får vann. Vel, ikke de inne da, men de ute får iallfall vann. Bøndene... nei, de er jo aldri fornøyde med været, haha. Når det gjelder smackerels så har jeg en arbeidsplass som praktiserer fredagskake og snart er det lunchtid, så det blir nok ei ordning med det og.

Og når det gjelder den avtalen? Nei, det var visst neste fredag det.

Alt i alt har jeg altså bare en ting å klage litt over, og det er denne arbeidsoppgaven. Og ettersom jeg har fleksitid så kan jeg putte den i skuffen til senere og heller ta tidlig helg. Jeg har tross alt en avtale klokka 2. :)

onsdag, april 15, 2009

Helgekos

Posted by Picasa
Jeg er så heldig at jeg har en mann som lager verdens beste pizza. I det siste har vi laget småpizzaer. Pepperoni (eller hvilken som helst morrpølse) til de små, skalldyrblanding og skinke til de store. It doesn't get better than this.

tirsdag, april 07, 2009

Spillkroken


Dette er årets påskehit. Spillet var pakket ut og lagt utover stuebordet omtrent før jeg rakk å sette fra meg varene på kjøkkenet (og det var ikke få varer, og enda må vi ut og supplere i morgen, jeg har såklart glemt noe), og jeg fikk tildelt en rød bil. Mange runder, latter, tårer, penger, hus og transaksjoner senere var jeg den lykkelige vinner; førstemann til 30 mynter.

Dette er juniorutgaven av Millionær/Monopol som vi alle kjenner. Jeg har lite erfaring med juniorutgaver av populære spill, men så langt tror jeg dette er en vellykket utgave. Brettet er enkelt å forstå, gatene er byttet ut med butikker. Foran hver butikk(hver rute) er det enkle symboler, for eksempel saks og kam for frisør, og bamse for lekebutikk, og prisen er merket med gule sirkler = penger = kjøpspris = leie. Når man kjøper får man med en gang sette huset sitt dit, og da er leken i gang.

Vi døpte raskt husleia om til tjenester type "Nå kom du til fiskebutikken min, hva skal du ha? En laks og etpar fiskekaker kanskje? Det blir tre mynter takk" for å unngå de verste nederlagene, for hvem vil vel ikke bruke sine siste mynter på en sjokolade i kiosken?

mandag, april 06, 2009

Blomsterliv

Det er allerede ganske mange uker siden. De grønne bladene jeg fikk som avlegger av min kjære mormor hadde en antydning til noe rart i midten? Skulle planten virkelig blomstre for første gang? Mitt mandagsprosjekt de siste ukene har vært å ta bilde av utviklingen:






Nå er dessverre det hele (nesten) over. Blomstene faller av en etter en. Jeg forsøkte å bevare den fine fargeprakten en dag ekstra ved å legge dem i små glass jeg satte på bordet de første dagene men det som faller av nå er allerede brunt i kantene.

Jeg gleder meg til neste gang. :)

Og forresten... er det noen som vet navnet på denne planten?